Ікона Серафима Саровського: історія, значення, у чому допомагає і як молитися?

Де знаходиться ікона?

Як вже було вище зазначено, одна з перших ікон знаходиться в Америці. В цілому на сьогодні, мабуть, немає жодного православного храму, де б не було способу Серафима Саровського.

Ну і, звичайно, сама древня ікона знаходиться в Саровском монастирі Нижегородської області.

Чудотворний лик знаходиться в Старому Петергофі на Серафимівському кладовищі.

Чудотворне зображення зберігається в Естонії в храмі Воскресіння Христового.

Одне з найвідоміших зображень старця з каменем зберігаються в Єлоховському Богоявленському кафедральному соборі.

Частина мощей старця залишилися в Даниловому монастирі. Тут же зберігаються дві чудотворні списку.

Ікона Серафима Саровського. Значення, ніж допомагає

Часто багато з нас, приходячи в храм, навіть не знають, де яка ікона знаходиться і чим вона допомагає. Ми помилково підходимо до першої, яка сподобається, і просимо за себе, рідних. Це не говорить про те, що наші надії не справдяться, а прохання залишаться непоміченими. Адже якщо ми приходимо з вірою в душі та істинно потребуємо допомоги, Господь нас не залишить.

Але ж куди краще розуміти, який святий, ангел, архангел за що відповідає, просити про захист і благословення цілеспрямовано.

Серафим Саровський відрізняється від усіх інших святих великою любов’ю до Всевишнього, за що й був обдарований здатністю зцілювати і можливістю передбачати майбутнє.

Він знав практично всі відповіді на питання, з якими до нього приходили стражденні. Тому і по сьогоднішній день ікона старця несе в будинок благодать і благословення.

Звичайно, не всі вірили йому і часто піддавали сумнівам його слова, але пізніше переконувалися в тому, що вони помиляються. Особливо ікона допомагає тим, хто справді вірить у її силу зцілення.