Ікона “Таємна вечеря”: значення, чим допомагає

Де потрібно поміщати ікону?

Строгих правил про те, чи потрібно мати ікону «Таємна вечеря» будинку, не існує. Але є традиція, за якою в будинку у християнина, тримаючого православного сповідання, повинні перебувати ікони, відображають Ісуса Христа, Божу Матір, Святих угодників. Але можна самостійно прийняти рішення, які саме це будуть ікони

Таким чином, мати в будинку ікону, що зображає Таємну вечерю, цілком доречно. Адже в християнстві прийнято підносити Богу молитву перед тим, як скуштувати їжу, так чому б не молитися цій іконі? Де краще розмістити її? Щоб було зручніше молитися, можна повісити її над столом, за яким відбуваються сімейні трапези.

А також можна знайти їй місце в домашньому іконостасі. При цьому потрібно відзначити, що ікона «Таємна вечеря», фото якої наведено в статті, цінується так високо, що допускається вішати її над ликом як Спасителя, так і Богоматері.

Про що моляться «Таємній вечері»?

Багатьох цікавить питання про те, які саме молитви потрібно підносити цього образу, в чому ікона «Таємна вечеря» допомагає віруючим? Ось відповіді на це питання:

  • Як і всяка інша ікона, вона дає можливість людині сконцентруватися, віддавшись повністю спілкуванню з Богом, поділитися з ним своїми потаємними думками і бажаннями, радощами і тривогами. А також отримати душевний спокій у процесі молитви.
  • Якщо ви повісили ікону на кухні, то господиня, готує їжу, може, зосередившись на ній, просити у Бога, щоб він благословив її на вдале приготування їжі, яка буде на благо її родині.
  • Якщо ікона висить у кімнаті, де сім’я здійснює трапези, до і після них треба дякувати Всевишньому за посилаємо їм їжу і просити подальшого благополуччя.
  • У церкві, біля царських врат, де висить ікона «Таємна вечеря», парафіяни просять її допомогти їм правильно долучитися до Святих Дарів, отримати Боже благословення і вічне життя.
  • Найголовніше, про що моляться цього образу, – це прощення гріхів, про який можна просити як у храмі, так і в домашніх умовах.