Гог і Магог – це хто такі в Біблії?

Звістка про всесвітній потоп

Отже, Ной зробив те, що Єгова сказав йому: він попередив як можна більше людей. Його називали «проповідником праведності», тому що він докладав усіх зусиль, щоб розповісти людям, що повинно було статися. Але вони, схоже, не слухали.

Крім того, Бог сказав йому побудувати величезний ковчег із спеціальної деревини для розміщення двох диких тварин і семи тварин, які повинні були бути домашніми, наприклад, корови, вівці. Їх всіх треба було взяти по парі, щоб тварини могли зробити потомство і населити землю після того, як все буде знищено водами всесвітнього потопу.

Звичайно, у Ноя була своя сім’я, щоб допомогти в цій задачі. У нього була дружина, його сини і дружини сина – вісім чоловік, щоб допомогти йому завершити будівництво ковчега. Його синами були Хем, Шем і Яфет. Вся його сім’я була рада дуже багато працювати, будуючи ковчег, бо вони знали, що Ной був близький за духом до Творця, і вони вірили, що Ной говорив їм правду про Бога посланні.

Будувати ковчег було досить складно. Він повинен був бути водонепроникним з причин світового повені. Родичі Ноя, як і він сам, знали, що це не схоже на човен і що він, ймовірно, потоне, якщо буде в глибокій воді. У нього не було вітрил, керма, двигуна, кіля. Вони це знали. Але Єгова дав чіткі інструкції про те, як побудувати цей гігантський ковчег. Під керівництвом Ноя вони точно слідували інструкціям, знаючи, що Єгова не змусить їх робити те, що не принесе їм користі. Сім’я мала велику віру в Творця і хотіла догодити йому, вважаючи, що Він врятує всіх людей, які вірять у Господа. Ной врятувався разом з родиною і почав нове життя.