Сильні захисні молитви на всі випадки життя: особливості, тексти та рекомендації

Кому потрібно молитися?

Просити про дарування милості і захисту, про заощадження від повсякденних спокус або будь-яких інших ризиків і напастей можна не тільки самого Ісуса чи Богородицю, але і святих або ангелів.

Найбільш часто читається віруючими захисна молитва архангелу Михаїлу, Ангелу-Хранителю, Миколі Чудотворцю, псалмопевцу Давиду. Не менш часто люди моляться і тим святим, чиє ім’я носять від народження. Зрозуміло, це роблять ті, кого називали відповідно до святцами.

Стосовно вибору того, кому потрібно молитися, діє дуже просте правило. Благати про захист слід того святого, на чию допомогу вірує людина. Приміром, якщо склалося так, що в сім’ї у разі будь-яких негараздів згадують про Миколу Чудотворця і йдуть до церкви, щоб поставити свічку перед його образом, то не потрібно шукати в храмі ікону з зображенням іншого святого.

Якщо ж людина виріс у атеїстичній сім’ї, тобто йому не згадується в разі біди ні один з святих, то потрібно молитися Господу Богу. Або ж можна просто постояти в храмі, пройтися по ньому, зрозуміло тоді, коли немає служби. Потрібний образ обов’язково сам «зупинить» шукає людину. Таких випадків відбувалося чимало. Звичайно ж, для «пошуку свого святого» слід йти в старий храм, який не був закритий при соціалізмі.