Євангеліє – це одна з частин Біблії. Молитви перед і після читання Євангелія

Читаємо вдома

Можна читати Євангеліє в домашніх умовах? Потрібно. Взагалі молитовне правило християнина включає главу з Євангелія на кожен день, кафизму з Псалтиря, ранкові та вечірні молитви. Але як це часто буває, у нас немає часу на Того, Хто нам дає ці життєві годинник.

У новоначальных часто виникає питання: з чого починати читання? Церковнослов’янська мова не зрозумілий. Читаю і не розумію, що написано. А навіщо тоді читати, якщо нічого не зрозуміло? Цим нагрешу більше.

Все це неправда. Читання Євангелія – це найкорисніше домашнє чтиво. Їм не можна нагрешить вже точно. А для тих, хто не може читати по церковно-слов’янськи, існує Євангеліє українською мовою. Його можна придбати в будь якій церковній крамниці.

Але повернемося до питання: з чого починати читання? Хоча б з декількох рядків. Але робити це потрібно щодня, взяти собі за правило. Дві хвилини – це зовсім нічого з добового циклу. Хіба неможливо присвятити Христу ці дві хвилинки? Можливо.

Перед читанням великої Книги, жінкам необхідно покрити голову хусткою. Встаємо перед іконами, хрестимося, робимо поясний уклін, відкриваємо Євангеліє і починаємо читати.

Що просити за прочитання? У кожного своя прохання. Це може бути молитва за здоров’я близьких людей, прохання про власний заступництво, поминання покійних рідних. Все що завгодно, але не пов’язане з якими-небудь нечесними справами. Син Божий знає, що і кому потрібно, і якщо людина просить про те, що йому на користь, то отримає бажане.