Самі великі папуги в світі: назви та опис

Папуг можна сміливо назвати самими незвичайними і чарівними пернатими. Їх забавні звички, розумові здібності і неповторний зовнішній вигляд завоював мільйони людських сердець. У зв’язку з цим багато хто воліють утримувати птицю в своєму житлі. Якщо ви теж зацікавилися цими розкішними істотами і особливо тим, як називається найбільший папуга, пропонуємо ознайомитися з цією статтею.

Жовтоголовий Амазон

Довжина мешканця лісів Латинської Америки і Мексики досягає 42 див. Голова амазона має лимонний відтінок, пір’я тулуба пофарбовані зеленим, надкрила бувають червоного і рожевого кольорів. Гострий великий дзьоб дозволяє йому запросто розколювати горіхи. В раціон птиці входять насіння, ягоди і навіть людська їжа.

На жаль, желтоголовые амазоны знаходяться під загрозою зникнення. Орнітологи повідомляють, що у природному для них середовищі проживання залишилося приблизно 6 тисяч представників цього виду.

Амазон синелицый

Розмір цього папугу трохи відрізняється від його близького родича, оскільки становить 49 див. Голова птиці має дивовижної краси яскраво-синє оперення. На грудях і шиї присутні червоні або червоні плями. Тулуб зелене, як і у жовтоголового амазона, хіба що трохи темніше. Розмір дзьоба у деякій мірі нагадує голубиний. У Сент-Люсії має статус національної птиці. Зустріти синелицего амазона можна в Малій Антилии.

Папуга-ваза

Більшість представників цього виду мають масивне тіло завдовжки 50 див. Здалеку один з найбільш великих папуг у світі нагадує орла, але чималий розмір дзьоба його видає. Ваза важить приблизно один кілограм. Незважаючи на свою зовнішність, не є хижим пернатим. Забавне для російськомовного населення назва птах придбала завдяки мовним особливостям жителів Мадагаскару і островів Комодо, де вона, власне, і живе.

Блискучий краснолобый лорі

Довжина папуги варіюється від 31 до 55 див. Самки дещо менше самців. Населяють переважно мангрові, тропічні сирі і субтропічні ліси в Індії, Китаї, островах Ару і південній частині Нової Гвінеї. Забарвлення строкате, будова тіла злегка нагадує домашню курку.

Дивіться також:  Трипільська культура: ареал, дослідження, цікаві факти

Траурний какаду желтоухий

Його довжина сягає 60 див. Зустрічається досить рідко, живе в основному в Австралії. По обидві сторони голови какаду розташовані жовті плями, що нагадують вушка. Був названий траурним із-за переважно чорних пір’їн. Також його крики багатьом здаються похмурими і навіть зловісними. Раціон нічим не відрізняється від харчування вищеперелічених папуг. Веде виключно денний спосіб життя.

Совиний папуга

Маса цієї дивовижної птиці може досягати 4 кг, а довжина тулуба буває 60-65 див. Тому вона віддає перевагу частіше ходити, ніж літати. Даний вид папуг має схожість з совами не тільки зовнішнім виглядом голови, але і тим, що вночі вони сплять, а вдень відпочивають. Не відчувають страху при вигляді людини навіть у природному середовищі існування.

Оперення одного з самих великих папуг практично повністю зелене. Існує думка, що він харчується гризунами, але це омана. Совиний папуга – володар унікального сильної і в той же час надзвичайно приємного запаху меду і квітів.

Чорний какаду

У довжину може виростати не більше 80 див. На чорних пір’ї присутній ледь помітний синьо-зелений відтінок. На голові знаходиться воістину елегантний чубчик. Червоні щоки чудово поєднуються з чорним оперенням. Форма великого вигнутого дзьоба нагадує ікло динозавра. Харчується фруктами і горіхами. Цього папугу можна швидко навчити розмовляти.

Його можна придбати практично в будь-якому зоомагазині. Чорний какаду займає четверте місце в списку найбільших екзотичних птахів планети. Зовсім скоро ви дізнаєтесь про найбільшому папугу в світі, який зовнішній вигляд має він і де живе.

Червоний ара

Трійку лідерів відкриває приголомшлива уяву птах з фантастично яскравим виглядом. Її пір’я можуть бути пофарбовані у всі кольори веселки і незліченну кількість відтінків. Справедливо можна назвати брендовим папугою, бо часто зустрічається в рекламних роликах і кінокартинах про піратів. Довжина тулуба коливається від 90 до 95 см, хвоста – 60 см Розмах крил до 40 див.

Дивіться також:  Хвороба пика: фото, симптоми, діагностика і лікування

Червоний ара є несприятливим, оскільки любить годуватися на плантаціях і полях, ніж приносить врожаю значної шкоди. В раціон входять горіхи, різноманітні плоди, молоді пагони чагарників і дерев. Що стосується утримання в неволі, то це фактично неможливо з-за великого розміру і гучного голосу. Червоний ара піддається дресируванню і здатний запам’ятовувати і відтворювати близько 100 слів. В середньому живе 60 років.

Жовто-синій ара

Довжина тіла цієї незабутньої птахи часто перевищує 95 див. Жовто-синій ара – назва самого великого папугу в світі. Тим не менш перше місце він змушений ділити з ще одним не менш чудовим представником роду, але про нього поговоримо трохи пізніше.

Оперення тулуба забарвлена в жовтий колір, крила мають насичений блакитний відтінок. Основні ласощі ари – горіхи, зелень, насіння, фрукти, овочі і злаки. Кава, шоколад, вишневі кісточки авокадо є для нього отруйними. Живучи в приміщеннях, потребує постійної уваги і турботи люблячого господаря. Жовто-синій ара не тільки легко запам’ятовує слова, але і, завдяки дресируванню, здатний розуміти їх значення (наприклад, при команді лапа або крило повторює слово і піднімає названу частину тіла).

Самий великий папуга в світі краще селитися в тропічних лісах на березі річок. Також жовто-синього красеня можна зустріти в гірських долинах. Існує інформація про його повне зникнення на острові Тринідад. Ареал поширення від східних регіонів Панами до Північного Парагваю і Бразилії.

Гіацинтовий ара – самий великий папуга в світі

Довжина його тіла варіюється від 80 см до одного метра, а маса 1,5 кг. Тулуб кобальтово-синього відтінку. Довжина крил становить близько 37 див. Неоперена смужка біля основи нижньої дзьоба й тонкі кільця навколо очей пофарбовані в золотисто-жовтим. Гіацинтовий ара видає різкі гортанні звуки і хрипкий вереск. Його голос настільки гучна, що чути на відстані більше одного кілометра. Фото самого великого папугу в світі розташоване нижче.

Дивіться також:  Вирощування гвоздики турецької з насіння: фото, посадка і особливості догляду

Представники роду гиацинтовых ар населяють болотисті місцевості, ліси і пальмові гаї Парагваю, Болівії і Бразилії. Живуть і літають у пошуках їжі зграями з 6-12 особин. Ласують пальмовими горіхами, водними равликами, ягодами, фруктами і незрілими плодами (особливо люблять фіги). Час від часу ковтають гравій.

Незважаючи на дещо агресивний характер і силу, птах добре ладнає з людьми. Згідно задокументованих даними, тривалість її життя не перевищує 39 років, хоча і існує інформація про 54-річної особи. На жаль, в даний момент спостерігається різке зниження популяції самого великого папугу в світі. Загроза зникнення викликана полюванням і ловлею.